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Tandoori roti or paratha which is suitable with green chicken  


How to make green chicken











 




 Anws= Green chicken with tandoori roti tastes good to eat.

How to make

Chicken Hariyali Curry or Hare Masala Ka Murgh is a tangy and tasty chicken recipe, cooked in a "green" gravy of mint, coriander leaves and brown onions.  It's also famously known as Hariyali Chicken or Green Chicken.  Ingredients for 1st marination: - Chicken with bones - 1 kg - Curd - 200 ml - Turmeric powder - 1/4 tsp or a pinch - Ginger garlic paste - 3 tsp - Salt - 1/2 tsp Ingredients for 2nd marination to be made into  a green paste: - fried onions or birista - 4 medium onions Coriander leaves - 1 cup chopped Other ingredients: - Oil - 4 tbsp - Coriander powder- 2 tsp - Cumin powder- 1 tsp - Garam Masala powder- 1 tsp - Pepper powder- 1 tsp Preparation: - Marinate the chicken with the ingredients for 1st marination.  Keep it aside for around 30 mins.  - Put all the ingredients for 2nd marination in a blender / mixie and blend into a green paste.  - Once the chicken has been marinating for 30 mins, pour this green paste over the marinated chicken.  Keep it aside for an hour.

Process

Process: - Take a heavy bottomed pan or kadhai & heat the oil - Add the marinated chicken & fry on high heat for around 5 mins.  - Now lower the heat to medium & cook for around 10 mins or till the green Masala is cooked.  - Add the coriander powder, cumin powder, garam Masala powder & 1 tsp salt & mix well.  - Cook covered for around 15 mins.  - Now add the pepper powder & mix it well.  - Cook covered again for another 5 mins till the chicken is soft & oil separates.  - Serve hot with roti, naan or pulao rice.






In hindi ग्रीन चिकन कैसे बनाये

तंदूरी रोटी के साथ हरा चिकन अच्छा लगता है खाने में।


चिकन हरियाली करी या हरे मसाला का मुरग एक टेंगी और स्वादिष्ट चिकन रेसिपी है, जिसे पुदीने, धनिया पत्ती और भूरे प्याज के "हरे" ग्रेवी में पकाया जाता है।  यह प्रसिद्ध रूप से हरियाली चिकन या ग्रीन चिकन के रूप में भी जाना जाता है।  1 मैरिनेशन के लिए सामग्री: - हड्डियों के साथ चिकन - 1 किग्रा - दही - 200 मिली-हल्दी पाउडर - 1/4 टीस्पून या एक चुटकी - अदरक लहसुन का पेस्ट - 3 टीस्पून - नमक- 1/2 टीस्पून के लिए 2 मैरिनेशन के लिए सामग्री।  एक हरा पेस्ट: - तले हुए प्याज या बिरिस्ता - 4 मध्यम प्याज धनिया पत्ती - 1 कप कटा हुआ

अन्य सामग्री: - तेल - ४ tbsp - धनिया पाउडर- २ चम्मच - जीरा पाउडर- १ छोटा चम्मच - गरम मसाला पाउडर- १ चम्मच - काली मिर्च पाउडर- १ छोटा चम्मच तैयार: - चिकन को पहली बार पकने के लिए तैयार करें।  इसे लगभग 30 मिनट तक अलग रखें।  - ब्लेंडर / मिक्सी में 2 डी मैरिनेशन के लिए सभी सामग्री डालें और हरे पेस्ट में मिलाएं।  - जब चिकन 30 मिनट के लिए मैरीनेट हो जाए, तो इस हरे पेस्ट को मैरीनेट किए हुए चिकन के ऊपर डालें।  इसे एक घंटे के लिए अलग रख दें।


प्रक्रिया

प्रक्रिया: - एक भारी तले की कड़ाही या कढ़ाही लें और तेल गरम करें - लगभग 5 मिनट के लिए मैरिनेट किया हुआ चिकन डालें और तेज़ आँच पर भूनें।  - अब आंच को मध्यम कर दें और लगभग 10 मिनट तक या हरा मसाला पकने तक पकाएं।  - धनिया पाउडर, जीरा पाउडर, गरम मसाला पाउडर और 1 टीस्पून नमक डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।  - कुक लगभग 15 मिनट के लिए कवर किया।  - अब इसमें काली मिर्च पाउडर डालें और अच्छे से मिलाएं।  - कुक को फिर से 5 मिनट के लिए ढककर रख दें, जब तक चिकन नरम और तेल अलग न हो जाए।  - रोटी, नान या पुलाव राइस के साथ गर्मागर्म सर्व करें।




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